HORECA IN DE OMGEVING


Restaurant Engbergen

Op 5 minuten lopen van de Engbergstede. Leuk gelegen op de Engberg, met een speeltuin, terras en een minigolfbaan. Zie de site voor de kaart.
Maandag gesloten.


Van Hal

Bij de molen en wereld beroemd in de Achterhoek om de gebraden halve haantjes. Verder is er een gevarieerde kaart met diverse streekproducten, zoals wijn van t ‘Oerlegoed uit Gendringen. In de winter een wildkaart met wild uit de Achterhoek en stamppotten voor weinig, in het voorjaar asperges.
Maandag gesloten.


Dru Cultuurfabriek

Alleen al om de locatie is het Het Schaftlokaal een bezoek waard. De oude metaal fabriek is nog zichtbaar aanwezig en daarbij is het er gezellig met in het midden zithoeken waar je kunt aanschuiven. Daarnaast vind ik het eten er heerlijk. Ook lekker vegatarische eten.  Gerechten worden zo geserveerd dat je met elkaar kunt mee-eten. Of probeer de potten- en pannen proeverij, geserveerd in de oude oranje geëmailleerde pannetjesgeproduceerd in de DRU fabriek. Ook veel streek producten en in het najaar een wildkaart met Achterhoeks wild


Motto Gendringen

Pop-up restaurant van een aantal enthousiaste Gendringen jongeren. Aan de inrichting is veel aandacht besteed. Gezellige huiskamerhoekjes met vintage meubilair. Onverwachts in Gendringen en zeker de moeite waard.
Het hoofdmotto van Motto is zoveel mogelijk gebruik te maken van streekproducten.

 

HORECA OVER DE GRENS


Schloss Anholt

In schloss Anholt bevindt zich het Wasserpavillon voor wie  wat chiquer wilt eten (menu vanaf €59) en de iets eenvoudiger Burgerkeller. op bepaalde tijden kaffee met (warme) kuchen, de huisgemaakte “kasteelpatisserie”


Il caminetto

Il caminetto is een goede italiaan in het oude raadhuis van Anholt, één van de weinige oude gebouwen die na de oorlog bewaard zijn gebleven. In de zomer zit je er gezellig op het terras. Het eten is echt italiaans, een speciaal verzoek maakt de baas, indien zelf aanwezig, graag voor je klaar.


Vinasia

Vinasia, een vietnamees restaurant doet het goed in Duistland. Het eten is heerlijk en licht te verteren in vergelijking tot de duitse kost.
Aardige bediening waarbij je ook goed in het nederlands terecht kunt.


Haus Korfu

Restaurant Haus Korfu, grieks zoals wij kennen, voor een redelijke prijs, met terras bij “het kruispunt” van Anholt


Emmerich

Via Netterden is het 14 km naar Emmerich. In Emmerich is het leuk zitten langs de Rijn boulevard. Veel horeca, met duitse prijzen en duitse porties vlees. Onder de €10 heb je een schnitzel met soep vooraf en salade van de saladebar.