De Achterhoek is bekend om het coulisselandschap met veel fiets- en wandelpaden. 

 

Wandelen

Je kunt vanaf het appartement wandelen, of eerst een stukje met de auto of fiets afleggen om van daaraf een route te nemen.
Verschillende wandelroutes kruisen het natuurgebied Engbergen. Het appartement ligt aan LAW 10, het Naoberpad.

In het appartement vindt je boekjes met wandelroutes in de directe en wijdere omgeving. 

 

Fietsen

De Engbergstede ligt vlakbij fietsknooppunt 62. Je kunt zelf je route uitzetten met behulp van de fietsknooppunten, of uitgezette fietsroutes volgen die je ook vindt op het internet of in boekjes in het appartement.

In Gendringen kun je fietsen huren.

 

Kanoën

De Engbergstede ligt vlakbij de Aa-strange en de Oude IJssel. Informatie over kano verhuur bij Magic Sports vint je in het appartement.  Je kunt van hieruit richting Ulft of een route richting Duitsland peddelen

 

Paardrijden

Bij manege het Diekshuus kun je paardrijden. Informeer naar actuele mogelijkheden en prijzen

 

Golfen

Golfclub t’Lohr is er zowel voor gevorderden als voor beginners om kennis te maken met de golfsport. Na een korte uitleg krijgt u de kans om een ronde te lopen op onze prachtige 18 holes korte golfbaan

 

Boottocht met Iesselganger

Tijdens een boottocht met de Iesselgangerbeleef je het water en de omgeving op een comfortabele. De Iesselganger vaart het traject van de Sluis bij Ulft naar het stuwsluizencomplex de Pol bij Gaanderen en vice versa. Het unieke Achterhoekse coulissenlandschap en de prachtige rivieroevers van de Oude IJssel zie vanaf het water en je komt op locaties, waar je anders nooit komt.