Activiteiten in de omgeving

Wandelroutes

Wandelroutes

Je kunt vanaf het appartement wandelen, of eerst een stukje met de auto of fiets afleggen om van daaraf een route te nemen.
Verschillende wandelroutes kruisen het natuurgebied Engbergen. Het appartement ligt aan LAW 10, het Naoberpad.

Fietsknooppunten – routes

Fietsroutes

De Engbergstede ligt vlakbij fietsknooppunt 62. Je kunt zelf je route uitzetten met behulp van de fietsknooppunten, of uitgezette fietsroutes volgen die je ook vindt op het internet of in boekjes in het appartement.

In Gendringen kun je fietsen huren.

Golfen bij t”Lohr

Golf bij t’Lohr

Golfclub t’Lohr is er zowel voor gevorderden als voor beginners om kennis te maken met de golfsport. Na een korte uitleg krijgt u de kans om een ronde te lopen op onze prachtige 18 holes korte golfbaan.

Kano varen

Kano varen

Vanaf Engbergstede loop je zo naar de Oude Ijssel of de A-strange. Vanaf Engbergen peddel je over de Oude IJssel richting Doetinchem. Of maak een heerlijk ontspannen tocht vanuit Duitsland. Stap op in Isselburg, BruggenHutte of EisenHutte en peddel richting Gendringen.
Je kunt een kano huren bij Magic Outdoorsports uiteraard zorg dragen voor het transport van de fiets naar het eindpunt of vervoer terug naar de startlocatie.

Voor ambitieloos ronddobberen kan je ook vragen naar onze opblaas kano voor 2 personen.

Wijngoed Het Oerlegoed

Wijnproeven of picknicken in de wijngaard

Net buiten Gendringen in buurtschap de Wals bij ligt wijngaard het Oerlegoed.

Je kunt er een rondleiding krijgen, wijnproeven of picknicken in de wijngaard.

Op 4 hectare Achterhoekse bodem zijn 2 wijngaarden aangelegd. Maar liefst 14.000 wijnstokken zorgen voor de productie van rode, witte en rosé-wijnen van hoge kwaliteit.

De Isselganger

Boottocht met de Iesselganger

Tijdens een boottocht met de Iesselgangerbeleef je het water en de omgeving op een comfortabele. De Iesselganger vaart het traject van de Sluis bij Ulft naar het stuwsluizencomplex de Pol bij Gaanderen en vice versa. Het unieke Achterhoekse coulissenlandschap en de prachtige rivieroevers van de Oude IJssel zie vanaf het water en je komt op locaties, waar je anders nooit komt.

Paardrijden

Bij manege het Diekshuus kun je paardrijden. Informeer naar actuele mogelijkheden en prijzen

Levensloop wandeling bij de Slangenburg

verwonder jezelf .… en maak de wandeling van in totaal 10 kilometer in de mooie natuur rondom kasteel Slangenburg in Doetinchem. Alleen of met elkaar. In 1 of meerdere dagen. De levenspadwandeling kan 365 dagen per jaar gewandeld worden en is ieder seizoen weer anders. De keuze is aan jou!